CUM SA ITI ALEGI FOTOGRAFUL LA NUNTA TA ?

foto-video-poza2

Nunta este unul dintre cele mai importante momente din viata ta, si sunt convins ca dupa multi ani vrei sa iti amintesti de acest moment cu placere, deaceea este important ca decizia pe care o ei in legatura cu fotograful sa fie una inteleapta. Sunt sigur ca iti doresti fotografii frumoase, emotionante, care te vor ajuta sa-ti pastrezi de-a lungul timpului amintirea vie a uneia dintre cele mai semnificative zile din viata ta. Este deosebit de important daca fotografiile sunt bine realizate, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere artistic. Si pentru acest lucru, firesc, ai nevoie ca acestea sa fie facute de un profesionist in domeniu. Este demn de remarcat faptul ca un profesionist nu inseamna o persoana care face fotografii si castiga bani, ci un fotograf de nunta care stie cum sa proceseze fotografiile prin munca lui, iar calitatea fotografiilor sa se poata vedea in rezultatul final. De alegerea corecta a fotografului, depinde calitatea celor mai bune poze facute la nunta.

Iata 7 motive pentru care sa alegi un fotograf profesionist pentru evenimentele tale:

  1. Un fotograf profesionist stie sa stapaneasca orice fel de camera foto. Fotografiile de calitate nu tin doar de un aparat de ultima generatie. Degeaba cel cu care vei colabora are cea mai tare camera foto de pe piata daca nu stie cum sa-i foloseasca la capacitate maxima optiunile, daca nu stie cum sa transforme lumina de diferite tipuri intr-un atu, daca nu stie ce trebuie sa surprinda in functie de eveniment, daca nu are ochiul format pentru asa ceva. Un fotograf profesionist nu va avea nevoie de indicatii din partea ta.
  2. Un fotograf profesionist stie cum decurge un eveniment si nu va rata momentele cele mai importante, stie care sunt etapele, cand trebuie sa fie focusat pe anumite persoane implicate in eveniment. Simte emotiile celor din jur si poate sa le surprinda in fotografii perfecte. Aceasta calitate vine odata cu experienta.
  3. Un fotograf profesionist stie cum sa faca fata emotiilor si stresului personajelor principale ale unei nunti. O mireasa agitata si emotionata nu are nevoie de un fotograf care sa o incurce si mai mult, ci de un sprijin, de cineva care sa o linisteasca si sa o faca sa zambeasca . Un fotograf profesionist stie sa organizeze invitatii pentru pozele de grup, stie cum sa faca sa nu fie abuziv, astfel incat invitatii sa se simta in largul lor.
  4. Un fotograf profesionist stie cum sa rezolve problemele tehnice care pot aparea chiar in mijlocul evenimentului tau. Asigura-te ca are un plan de rezerva in cazul unor eventuale situatii neplacute.
  5. Un fotograf profesionist se va ocupa si de partea de prelucrare a fotografiilor, astfel incat detaliile care pot strica o poza sa dispara ca tu sa fi multumit de materialul primit. Asigura-te ca fotograful tau foloseste formatul RAW si nu JPEG astfel incat sa se poata face modificari fotografiilor fara a pierde din calitate.
  6. Cereți recomandări personale. Cei mai buni fotografi de nunta au tendinta de a-si dezvolta o reputatie, iar prietenii sau membrii familiei se pot intalni la nivel local. Începeți căutarea solicitând persoanelor pe care le cunoașteți și cărora le aveți încredere dacă au recomandări, fie prin experiența lor personală, fie prin cuvântul oral. Discutați cu persoane pe care le cunoașteți care s-au căsătorit în ultimii ani și le întrebați despre experiența lor. Dacă un prieten vă recomandă fotograful pe care l-ați folosit pentru nunta dvs., cereți-i să vă arate albumul foto.
  7. Nu alege un amator sau un apropiat din familie. Este foarte important ca fotograful să aibă abilitățile și experiența tehnică pentru a obține cele mai bune imagini. Luați în considerare dacă această persoană are cunoștințele tehnice despre iluminat și fotografie pentru a anticipa și a corecta rapid orice problemă care ar putea apărea. Intreaba-te daca are o camera de buna calitate disponibila, daca are experiență de lucru cu grupuri mari de oameni, daca ar fi dispuși și fericiți să petreaca toată ziua, poate 8-12 ore, în spatele camerei, fără a participa la nuntă ca oaspete?

Sfatul meu este sa lucrezi cu o echipa care sa iti realizeze atat fotografiile cat si filmarea evenimentului tau, posibil tineri apropiati de varsta ta pentru a-ti putea intelege cat mai bine dorintele si a nu fi stanjenit in preajma lor, stiu ca in acea zi vrei sa te simti in largul tau.