10 CRITERII DUPA CARE TE POTI GHIDA IN ALEGEREA UNUI CAMERAMAN PENTRU NUNTA TA

foto-video-poza1
Talentul unui cameraman are un rol esential in realizarea unor montaje video de exceptie. Un profesionist inspirat va sti sa surprinda intreaga ta bucurie, pastrand in materialele pe care ti le va oferi toata emotia acelor momente speciale.
Un pas foarte important este momentul in care te decizi sa cauti un bun cameraman pentru nunta ta. Trebuie sa stabilesti din timp pe cine te vei baza sa iti filmeze acest moment important. Cel mai bine este sa iei hotararea cu minim 6 luni inainte de eveniment, chiar cu 1 an inainte sau mai mult. Daca ti se pare exagerat sa sti ca nu este. Cei mai buni cameramani isi programeaza rezervarile cu mult timp inainte de eveniment, chiar si cu 1-2 ani inainte, si sunt convins ca si tu ii vrei pe cei mai buni. Pentru a alege un cameraman care va executa lucrarea exact asa cum iti doresti iti propun sa incercci sa afli urmatoarele lucruri, inainte de a semna un contract:

  1. Afla care este stilul lui, si daca acesta este sau nu ceea ce iti doresti. Pentru a-ti crea o imagine despre felul in care lucreaza, roaga-l sa iti arate cateva filmari anterioare, dar care totusi sunt recente pentru ca atat tehnologia cat si stilul  avanseaza si se schimba pe zi ce trece.
  2. Intreaba-l despre experienta pe care o are in acest domeniu. Este important sa alegi o persoana care nu se afla la primul astfel de job, pentru a fi sigur ca filmarea nuntii tale va fi perfecta. De asemenea, o persoana cu o experienta mai mare stie in ce fel ar trebui sa se comporte cu persoanele prezente pentru ca acestia sa se simta confortabil in fata camerei.
  3. Este important de stiut daca are sau nu un fotograf cu care lucreaza in permanenta. Este preferabil sa existe o relatie buna intre fotograf si cameraman pentru a nu se incurca unul pe altul, si pentru a putea capta, asa cum se cuvine, momentele importante.
  4. Este de preferat ca acesta sa ofere posibilitatea pastrarii unor copii de siguranta a filmului nuntii pentru o perioada mai mare  de timp in caz ca veti avea nevoie sa faceti alte exemplare in caz ca stick-urile sau discurile s-au deteriorat sau le-ati pierdut. Este recomandat sa faceti copii de siguranta ale filmului nuntii pentru a evita pierderea amintirilor.
  5.  Informeaza-te despre tot ce poate oferi, ce contin pachetele sale in detaliu.
  6. Afla detalii despre aparatura pe care o foloseste. Nu trebuie neaparat sa intelegi termenii tehnici pe care ti le ofera, este de ajuns sa iti faci o idee despre ceea ce urmeaza sa primesti. Cu cat aparatura este mai performanta si eventual mai noua pe piata, cu atat materialele rezultate vor fi mai de calitate. Talentul nu este intotdeauna deajuns.
  7. Informeaza-l cu privire la locurile in care vor avea loc momentele nuntii. Trebuie sa isi faca o idee despre iluminarea de care va avea nevoie pentru a executa o filmare de nunta impecabila. Ideal ar fi sa poata vedea locatia inainte de eveniment pentru a isi pune la punt un plan de atac.
  8. Intreaba-l despre tinuta sa la nunta. Nu vei dori ca videograful si fotograful sa iasa in evidenta prin vestimentatie. Blugi de diferite culori, adidasi, tricou, haine colorate etc . Asigura-te ca vestimentatia va fi in ton cu evenimentul. Acesta e primul semn despre videograf daca acesta isi respecta clientii. La fel si in cazul fotografului sau al formatiei muzicale.
  9. Nu in ultimul rand afla detalii cu privire la preturi pentru filmari de nunti. Compara calitatea si pretul cu alti cameramani dar tine cont de cat de profesionist este cel din fata ta. Asigura-te ca iti poate promite o camera video de rezerva, pentru a putea continua filmarea nuntii si in cazul in care ceva se intampla cu camera principala.

Pentru nunta ta, merita sa alegi o echipa tanara si talentata, pentru care domeniul foto-video este o adevarata pasiune. Daca vei opta pentru GIF STUDIO vei beneficia de servicii de calitate si in acelasi timp de talentul si imaginatia a unui fotograf si a unui cameraman profesionist.